dimarts, de desembre 18, 2007

Última concentració de l'any 2007





El 19 de decembre farem la última concentració d'aquest any. Com sempre serà a les 20 hores a la plaça de la Pau. Açí va el manifest que hem preparat per a aquesta convocatòria:


Comunicació de la xarxa de Dones de Negre de Castelló a la ciutadania per visibilizar els assassinats per la violència masclista durant l’any 2007. (19 de decembre de 2007)



(…) [1]Lo mismo ocurre con los muertos. Son tantos, bajan tan torrencialmente desde todas las esquinas del mundo, que su número no se puede exagerar. (…) Durante siglos los hombres han vivido la muerte en casa, en la inmediatez de las calles, en guerras libradas codo a codo y puñal contra puñal; de las cifras se ocupaban Polibio, Apiano y Tito Livio, a los que nadie leía. ...

Avui volem contar i contar-vos les xifres de les mortes i les accions per acabar amb aquest goteig:

A l’estat espanyol durant l’any 2007 89 dones han estat assassinades per la violència de génere, dones que recordarem llegint els noms i cognoms i recordant qui ha segut l’assassí, el nuvi, el marit, l’amic, el fill, el nebot, ...pot ser el teu veï?

També a Colombia les dones de la Ruta pacífica que recordem avui preparen accions per acabar en la violència masclista.

També les dones de negre de Belgrad sortirán al carrer per demanar menys autoritarisme a les ciutats dels antics territoris de Yugoslavia.

També les dones de Méxic recorden que continuen assassinant a les seues filles, germanes… impunement, denunciant el feminicidi.

També les dones de negre de Israel i Palestina eixen periòdicament al carrer per demanar el fi de la violència i de l’ocupació dels territoris palestins.

Com tantes i tantes dones avui eixim al carrer i continuarem fent-ho, per visibilitzar aquestos assassinats i per demanar que acabe la violencia de les nostres vides.


NO MÉS DONES ASSASINADES AL MÓN
PER UN FUTUR IGUALITARI PER A HOMES I DONES

[1] Extracte de “Torres más altas” Santiago Alba Rico (2003). Numa Editorial, la Tapadera i Radio Quincalla 101.8 FM