dimecres, de febrer 20, 2008

Manifest 20 de febrer "LES XIFRES DE L'OBLIT"

Com cada últim dimecres de mes ens reunim aquí per tal de manifestar amb la veu del nostre silenci el més ferme rebuig contra la violència que impregna la nostra societat, especialment aquella patida per les dones com a conseqüència del sistema patriarcal, de per si violent.

En la nostra societat banalitzadora i quantificadora les víctimes de violència donen lloc a un compteig macabre en que finalment 100 acaba per ser igual a un milió. Les xifres dilueixen fins l'invisibilització cada una de les tragèdies que rere d'elles s'amaguen, fins que una víctima més ni tan sols ja altera la pròpia xifra.

Des de dones de negre, cada mes fem el dolorós procés d'aprofundir en l'augment insuportable de dones mortes a l'estat espanyol com a conseqüència de la violència de gènere, i ens concentrem aquí per tal de donar presència individual a cada una de les històries que els números ens compten i no ens conten.

La violència, i en concret la violència de gènere, ens afecta a totes i a tots, i no podem consentir que les víctimes queden reduïdes a un número, no volem ser indiferents i insensibles a aquesta forma de violència, a aquesta punta d’iceberg, d’unes relacions de poder desigual dins la casa i de la que aquestes dones mortes no han pogut escapar.

Avui com tots els últims dimecres de mes volem retre homenatge cada una de les dones a que la violència els ha portat la mort, i junt a elles també a cada una de les que per causa de la violència viuen amb por, fins i tot quan diuen prou a unes relacions desiguals.

Des de dones de negre reclamem traspassar els murs de les xifres i posar en marxa urgents mesures socials, educatives, sanitàries, judicials, comunitàries, etc. que ens faci possible treure la violència de les nostres vides.

Per un món en pau. Actuem pacíficament contra la violència!!

Dones de negre de Castelló