dimarts, de febrer 28, 2006

Dones de Negre en Castelló i Dones en Lluita commomorem conjuntament el 8 de març


La constant desigualtat a la que han estat sotmeses les dones al llarg de la història és un fet tan greu que van fer necessari fa ja molts anys la conmemoriació, cada del DIA INTERNACIONAL DEL DRETS DE LA DONA (ONU, amb ocassió de la celebració al 1975 de l’any Internacional de la dona)
Es considera com a referent històric el 8 de març de 1908, en que les treballadores d’una fàbrica tèxtil de Nova York es declararen en vaga per protestar per les seves condicions insoportables de treball. El patró no va acceptar la vaga i les treballadores van ocupar la fàbrica. El patró va tancar totes les portes I va fer foc a la fàbrica.
Les 129 dones que hi eren allí'ed, van morir cremades.
Quan es va celebrar el primer Dia Internacional de la Dona al 1911, més d’ un milió de dones va participar públicament en ell. A més del dret al vot, demanaven el dret al treball, a l’ensenyament vocacional I el fi de la discriminació al treball.
Avui es considera una jornada de lluita feminsita arreu del món.
Nosaltres, aquest dia volem retre necessari homenatge a totes les dones, a cada una de elles, a les que ja no hi son pero van deixar la seva impremta a la nostra historia, i també a aquelles amb les que convivim cada dia. A les que ens cuiden. A les que cuidem (o no). A les que ens ensenyen y ens acompanyen. A les que ens conforten i desconforten. A les que estimem molt i a les que no tant. A les que treballen a casa i les que ho fan també fora de casa. A les que ens fan sentir, riure, plorar. A aquelles amb les que juguem i aquelles en les que compartim.
Volem dedicar aquest 8 de març a totes i cada una de les dones del nostre món
Al projecte participen diferents centre de secundària de castelló.
Começarem amb una expossició el dia 8 de març a la plaça del mercat, acompanyada d’una xocolatada popular i altres activitats complementàries.
Despés serà traslladada al casal Jaume I de castelló (fins al 16/17 de març) i posteriorment es pot expossar en uns altres llocs i, obviament, als pròpis centres educatius que han col·laborat.
Us esperem pues el dia 8 de març a la plaça del mercat (19h)