Un any més volem compartir amb tots vosaltres la celebració del 8 de març ‘dia de la dona’; Pensem que l’actual crisi financera és només una manifestació d’una crisi més profunda, el fet que l’ésser humà des de fa temps mercantilitza tot el que pot: la natura, el treball, la cultura, els desitjos, el temps i fins i tot la pròpia vida. La veneració del poder, el control i l’acumulació sense límits ens ha portat a un despropòsit absurd que fins i tot podria ser còmic si no fora per la seva desmesurada violència i les seves tràgiques conseqüències.
Front a la situació actual d’augment incontrolat de l’atur, precarització del treball i de la vida, d’endeutament desmessurat i generalitzat… assistim a un obscè balafiament de recursos públics i privats (monetaris, ambientals, culturals, fins i tot humans) en favor d’un lamentable espectacle que prioritza l’aparença i la desmesura en lloc de les necessitats socials i culturals que podrien millorar les condicions de vida i convivència de la comunitat.
I tot això ens passa en un moment on hi ha una falta de sentit comunitari i de confiança en els nostres poders i sabers per generar alternatives de vida possibles, la qual cosa limita la nostra capacitat d’acció i interacció social.
La crisi i el seu sistema generador ens colpeja fort a totes i a tots, però ho fa especialment als col•lectius ja exclosos, precaritzats i invisibles del que les dones no sols constituïm un de molt nombrós, sinó que, a la llarga, hi formem part de cada un d’ells.
Què podem fer nosaltres contra tot aquest contrasentit?
REFLEXIONAR, IMAGINAR, CREAR I ACTUAR
Davant situacions difícils s’aguditza l’enginy i la creativitat, surt la re-acció front a l’acció no desitjada, i el pensament col•lectiu ha de prevaler sobre l’individual. Es fa necessari tornar a creure en un projecte comú i mobilitzar les societats cap a un futur possible.
I és per això que avui volem:
- Retornar el sentit original a la paraula economia, que inicialment va significar “administració ordenada dels béns d'una comunitat” és a dir el que fem les mestreses de casa, i per tant va estar vinculada a l’administració de la llar per a cobrir amb equilibri les necessitats quotidianes.
- Apel•lar a l’experiència històrica de les dones posant en marxa pràctiques col•lectives per a transitar més lleugerament els moments difícils, sobreviure i garantir la supervivència.
- Donar un salt endavant posant la nostra creativitat i els nostres sabers al servei de les alternatives, per tal d’articular pràctiques col•lectives de transformació social.
Com a dones i com a part de la comunitat, convidar-nos a totes i tots a eixir de la paràlisi i l’aïllament i a reclamar el que ens pertoca, agrupant-nos, organitzant-nos, aprenent i actuant juntes, per que existeixen altres maneres de relacionar-se, altres sistemes de treball i altres camins per gaudir de la vida.
Volem decidir sobre la nostra vida!!!
XARXA FEMINISTA DE LA PLANA
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada